29.11.2017

Aktivnosti centra

Ideja Centra Slolux je zagotoviti fizične prostore, kjer bodo skozi vse leto lahko nemoteno in brez dodatnih stroškov potekale različne aktivnosti v interesu slovenske skupnosti v Luksemburgu. Predvsem si želimo, da bi prostor za svoje začetke našle naslednje aktivnosti:

Lokalna knjižnica

 V zadnjih dveh letih je društvo prispevalo več kot 350 knjig v neodvisno otroško knjižnico. Knjige želimo preseliti v Center Slolux ter tako omogočiti lažji dostop. Seveda bodo prostor v njej našle tudi knjige za odrasle.

Kulturna vzgoja otrok in mladine

Slovenke in Slovenci v Luksemburgu pogosto omenjate željo po kulturni vzgoji otrok in mladine. V Centru Slolux želimo prostore opremiti tako, da se bodo v njih lahko pričele odvijati različne aktivnosti, kot npr. dramska skupina, glasbena šola, pevski zbor, ipd. Aktivnosti bodo ponujene skladno s prostorskimi zmožnostmi in kadravsko razpoložljivostjo.

Pouk slovenščine

 V preteklosti se je že večkrat izkazalo, da je težko najti ustrezne prostore za izvedbo pouka slovenščine, tako za otroke kot za odrasle. Zagotoviti prostore za omenjeni pouk bo ena od glavnih prioritet Centra Slolux.

Razstave in predstavitve

 Slovenska skupnost je aktivna tudi na ustvarjalnem področju. Center Slolux bo ponudil prostor za predstavitev vaših izdelkov širši skupnosti.

Različni tečaji

Društveni prostori bodo omogoči tudi izvedbo različnih tečajev v manjših skupinah.

Družabni večeri

Si želite ogledati tekmo v dobri družbi ali preživeti večer ob partiji taroka? Si družaben večer predstavljate kako drugače? Prostori bodo omogočili različne družabne večere.

Otroško varstvo

Prostori bodo idealen kraj za srečanja staršev z otroki ter tudi za morebitno organizirano otroško varstvo oz. aktivnosti.

Jutranja kavica in/ali zajtrk

Vzeli si bomo lahko nekaj minut in ob jutranji kavici pokramljali z drugimi Slovenci. Ali pa pripravili “poslovni” zajtrk…

Manjši dogodki

Slovensko društvo v Luksemburgu večkrat potrebuje prostor za manjše dogodke, kot so volitve v odbore društva ali manjšo obeležitev posebnih dni.

Zaloga slovenskih izdelkov

 Si ad hoc zaželite slovenskega piva ali potrebujete steklenico penine za darilo? Društvo za svoje potrebe pogosto “uvaža” različne izdelke, ki bodo na voljo tudi slovenski skupnosti v Luksemburgu.

Društveni prostori

 Društvo potrebuje prostore za skupno delo ter shrambo materialov, ki jih društvo potrebuje za svoje delovanje.

Srečanja in sestanki

 V Luksemburgu pogosto gostujejo različne slovenske entitete, ki potrebujejo prostor za srečanja. Ustrezno opremljen prostor bo odgovoril tudi na to potrebo.

Drugo

 Prepričani smo, da se bodo sproti pojavili še mnogi drugi načini za uporabo društvenih prostorov. Trudili se bomo vsem ustreči.


Vizija | Aktivnosti centra | Finančna konstrukcija | Znesek in interval donacij | Donacije | Wall of fame | Projektni partnerji | FAQ | Projektni tim | Mnenja skupnosti