11.07.2015

Aktivnosti društva

Okvirni program društva in ideje za aktivnosti so se rojevali že pred skupščino. Od skupščine naprej pa smo aktivno delali na programu ter pripravah na njegovo realizacijo.

Poglobljen pogled na dogajanje v slovenski skupnosti v Luksemburgu pokaže, da je le-ta bolj aktivna, kot je videti na daleč. Veliko se dogaja, a informacije krožijo le v ožjih krogih. Projekti in aktivnosti, ki so v teku, imajo zato le majhen doseg, a velik potencial in še večjo vrednost za našo skupnost. Obenem se pobudniki in organizatorji močno trudijo za uspeh, ki bi bil zagotovo lažje dosegljiv, če bi projekti stopili skupaj.

Namen društva je povezati slovensko skupnost v Luksemburgu, ohranjati narodno zavest in kulturo, pomagati vzgajati otroke slovenskih staršev v Slovence in Slovenke, ohranjati stike z domovino ter nastopati kot enoten glas Slovencev v Luksemburgu napram ostalim narodnim skupnostim, drugim slovenskim skupnostim, gospodarstvu in politiki v Sloveniji, ter medijem v Luksemburgu, Sloveniji in po svetu.

Program se dopolnjuje dnevno. O njem boste obveščeni preko novic, v koledarju dogodkov ter na straneh v zavihku »Aktivnosti«. Trenutno je v teku veliko dogovarjanj z različnimi deležniki, informacije pa bodo na voljo takoj, ko bo mogoče. Če ne najdete nič zase, pa predlagajte. Potrudili se bomo ustreči vsakemu.

Vabilo projektom: Če organizirate aktivnost, ki kakorkoli zadeva tudi slovensko skupnost v Luksemburgu, stopite pod okrilje društva. Ponudimo vam lahko organizacijsko strukturo (uradno entiteto, transakcijski račun, možnost rezervacij prostorov preko organizacije, ipd). Skupaj se bomo prijavili na razpise, za projekt lahko določen del sredstev dobite tudi iz društvenega budgeta. Izkoristite obstoječe dogovore s poslovnimi partnerji in znižajte stroške projekta. Izkoristite skupnost in povečajte vidljivost vašega projekta.