Slolux novice

Dobrodelna akcija za Tjašo Likar

Drage članice, dragi člani.

Po uspešni akciji zbiranja sredstev za Jakoba se je ponovno zbudil naš čut za dobrodelnost (dekleta, hvala za poziv). Tokrat bi radi pomagali Tjaši Likar, ki se je znašla v hudi zdravstveni stiski. Je prijetno in pozitivno dekle, ki si želi zgolj upanja, da bo svojo prihodnost krojila ona sama, ne njena bolezen.

Tjaša trpi za mielodisplastičnim sindromom. Bolezen kostnega mozga, ki se v več kot 80% pojavi pri populaciji starejši od 60 let in ki prizadene tvorbo vsaj ene vrste krvnih celic. V najbolj neugodni obliki lahko vodi do levkemije. Njeno zgodbo si preberite na njeni strani waterlily.si ali na njeni FB strani.

Tjasa Likar

Zbiranje prispevkov podaljšujemo do vključno nedelje, 27. 3. 2016. Vsa zbrana sredstva bomo potem nakazali na Tjašin račun. Sredstva (višino izberite sami) lahko nakažete na naš bančni račun št. LU71 1111 7037 8550 0000, SWIFT CCPLLULL. Prosimo, obvezno navedi sklic 2016-001.

Tokrat smo dodali tudi možnost nakazil preko paypal-a. Za nakazilo uporabite spodnji gumb.
Hvala, ker pomagate. In ne pozabite: Pomagamo, ker lahko!


Iz Tjašine spletne strani…

»Po petih dneh le dobim diagnozo. Zdravnica pravi, da so se bali najhujšega, levkemije. Vendar je na moji »etiketi« nekaj drugega, nekaj za kar prve dni prežete z brezkončnimi mislimi, sploh nisem poznala pravega imena. Mielodisplastični sindrom. Bolezen kostnega mozga, ki se v več kot 80% pojavi pri populaciji starejši od 60 let in ki prizadene tvorbo vsaj ene vrste krvnih celic. V najbolj neugodni obliki lahko vodi do levkemije. Seveda sem se prvi mesec večkrat vprašala, če sem pri 27ih letih res ena tistih mlajših pacientov, ki se znajdejo v ostalih 20%, potem pa kmalu spoznala, da bo resnično potrebno v akcijo. Edino možno zdravljenje v Sloveniji je presaditev kostnega mozga, ki pa lahko prinese izredno težke posledice izmed katerih je (ironično) lahko tudi mielodisplastični sindrom ali levkemija, trajne okvare organov ali še huje. Osebno najbolj boleče pa je bilo zame dejstvo, da nikoli ne bi mogla biti biološka mama najinemu otroku. S fantom sva šla tudi v proces shranjevanja genetskega materiala, pa se ni ravno dobro izšlo. Telo izbere, kar mu je v trenutku pomembnejše in vlaga energijo tja, je pojasnil ginekolog.«

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.