Slolux events

Šepet metulja (film)

Date/Time
Date(s) - 07/12/2023
18:30 - 20:00

0

Location
Utopia Luxembourg

Categories


NAJSTNIŠKA ROMANTIČNA DRAMA

O SANJAH, PREMAGOVANJU OVIR IN VZTRAJANJU.

Jan, 17-letni navdušenec mehatronike in najstnik avtist. Pridruži se razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco. V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage. Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.


Komu je film namenjen?

Čeprav je bilo prvotno mišljeno, da bo film najbolj primeren za publiko, starejšo od dvanajst let, pa se je v prvih nekaj tednih predvajanja pokazalo, da film izredno dobro razumejo in presenetljivo pozitivno sprejemajo že otroci v drugi triadi, torej od devetih ali celo že od osmih let dalje.

Ogled filma priporočamo vsem staršem in učiteljem, saj je Šepet metulja ganljiva zgodba, ki je namenjena vsem tistim, ki verjamejo v moč empatije in razumevanja. Film je posebej zasnovan za tiste, ki si želijo vpogleda v svet avtističnih posameznikov, ki se spopadajo s šolskimi izzivi. Hkrati pa je Šepet metulja tudi za vse tiste, ki cenijo čustveno in resnično filmsko izkušnjo, ki nas opominja, da so naša različna potovanja tista, ki nas povezujejo. Ne glede na starost ali ozadje, film poziva k strpnosti, sprejemanju in ljubezni do raznolikosti.


Cena vstopnice in število sedežev

Cena vstopnice je enotna in znaša 13 €.
V primeru razpoložljivosti bodo karte na vratih naprodaj po 15 €!

Dvorana ima 96 sedežev, zato priporočamo, da svoje vstopnice rezervirat čimprej!

Film ima angleške podnapise in je zato namenjen tudi tuji javnosti!


Bookings

Bookings are closed for this event.

Last news

Events and gatherings for supporters of Slovenia in Luxembourg.

Sign up for our newsletter.