Slolux dogodki

VTIS Luksemburg: Izmenjava znanj v mednarodnem prostoru

Date/Time
Date(s) - 08/12/2017
17:30 - 18:30

0

Location
Court of Justice of the European Union

Categories


Spoštovani,

Društvo VTIS (Društvo v tujini izobraženih Slovencev) v sodelovanju z Društvom Slolux organizira dogodek “VTIS Luksemburg: izmenjava znanj v mednarodnem prostoru”, ki bo potekal v petek, 8. decembra 2017 ob 17:00 uri (uradni del ob 17:30). V prostorih Sodišča Evropske unije ga bosta gostila ga bosta sodnik Splošnega sodišča Evropske unije Miro Prek in sodnik Sodišča Evropske unije dr. Marko Ilešič.

Dogodek je del serije dogodkov Društva VTIS, ki potekajo po celem svetu, namen katerih je spodbujati povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki delujejo na izobraževalnih ali gospodarskih inštitucijah v tujini. Kot govorci bodo sodelovali prof. dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici, odvetnica Tatjana Andoljšek LLM (Cambridge UK) MBA, managing partner pri odvetniški pisarni OPAM Law v Ljubljani in Luksemburgu, dr. Jan Bednarich, vodja Oddelka za jezike pri Evropski komisiji in dr. Sebastjan Glinšek, raziskovalec na Luxembourg Institute of Science and Technology. Po kratkih predstavitvah bo sledila interaktivna diskusija, ki jo bo moderiral Emil Kos, predsednik društva SloLux.

Več informacij o dogodku in prijavnico (zaradi varnostnih zahtev je prijava obvezna) lahko najdete na povezavi: http://www.drustvovtis.si/vtis-luksemburg-izmenjava-znanj-v-mednarodnem-prostoru/, na voljo pa smo tudi preko e-maila: sebastjan.glinsek@drustvovtis.si. Pred dogodkom, ob 16:30, bo možen voden ogled prostorov Sodišča. Na dogodek so vabljeni tudi Vaši znanci, prijatelji in kolegi Slovenci, ki jih tovrstni dogodki zanimajo.

V upanju, da se vidimo na dogodku, vas lepo pozdravljamo,

Tatjana Andoljšek in Sebastjan Glinšek, člana lokalnega odbora Društva VTIS
Emil Kos, predsednik Društva Slolux

  Prijave

Program dogodka:

Čas Vsebina
16:30 Ogled prostorov Sodišča Evropske unije (opcijsko)
17:00 – 17:30 Prihod in pogostitev
17:30 – 17:50 Uvodna nagovora:

  • sodnik Splošnega sodišča Evropske unije Miro Prek
  • predstavnik Društva VTIS
17:50 – 18:30 Kratke predstavitve:

  • Prof. dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici
  • Dr. Jan Bednarich, vodja prevajalskega oddelka pri Evropski komisiji
  • Tatjana Andoljšek, managing partner pri odvetniški pisarni OPAM Law
  • Dr. Sebastjan Glinšek, raziskovalec na Luxembourg Institute of Science and Technology
18:30 – 19:15 Okrogla miza na temo izmenjave znanj v mednarodnem prostoru (moderator Emil Kos, predsednik društva Slolux)

Zadnje novice

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.