Stanovanje v najem

Zadnje novice Forums 1. Q&A Stanovanje v najem

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  emilk 2 years, 8 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #586

  NinaM
  Participant

  Pozdravljeni,
  s fantom se s septembrom seliva v Luxembourg iz službenih razlogov. Mi lahko pomagate svetovati glede najema stanovanja za dve osebi, ne predaleč od centra? Vidim, da so večinoma neopremljena, je to trend? Hvala za kakršenkoli nasvet, predlog, pomoč.
  lp, Nina

  #588

  emilk
  Keymaster

  Čav Nina.

  Mislim, da sem ti že odgovoril na FB. Ampak za druge, ki bi morda brali:

  Neopremljena stanovanja so stalna praksa. In večinoma so po tleh (po vsem stanovanju) ploščice – če bosta hotela parket, bosta morala dat special request. tongue emoticon

  Če bi rada opremljeno stanovanje, je najbolje, da ga od koga ‘podedujeta’ – da najdeta koga, ki se seli ven, pa vama vse pusti notri.

  Ko bosta opremljala, Ikea Arlon je cca. 25 km ven iz Luxa, ostali ponudniki so (če gresta na cenovno sprejemljivo) v Nemčiji – recimo Moebel Martin, čakalna doba za pohištvo pa je kakih 8-10 tednov.

  Osnovni stroški bodo 1 najemnina v naprej, 2 najemnini kot bančna garancija (to stoji na banki do konca najema) in 1 najemnina kot provizija agenciji (če se oddaja preko agencije).

  Za iskanje svetujem http://www.athome.lu, http://www.habiter.lu, ali pa preprosto google (npr. appartement louer luxembourg 2 chambres meublé – dvosobno opremljeno najem luxembourg smile emoticon ; pazi: dvosobno tu pomeni 2 spalnici + dnevna!).

  Inštitucije imajo svoj interni portal, kjer ljudje, ki odhajajo, stanovanja ponujajo ostalim znotraj inštitucij – navadno gre brez provizij agencij. Če poznaš koga, ki dela v Inštituciji in bi ti bil pripravljen posredovati info, lahko ceneje prideta skozi.

  Če bosta rabila na hitro in za premostit par mesecev, pa je opcija appart hotel (jih je kar nekaj), ampak navadno pridejo precej drago…

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.