Slolux događaji

Božiček za en dan – dobrodelna akcija ’23

Datum vrijeme
Date(s) - 16/12/2023 - 17/12/2023
Cijeli dan

0

Mjesto
U domu domaćina

Kategorije


Drage Slovenke i Slovenci u inozemstvu!

Sjećate li se još osjećaja kada ste se nadali da će vam na Badnjak doći Djed Božićnjak? A kako je bilo na otvaranju darova ujutro?

V Sloveniji je na tisoče takih, ki letos tega občutka ne bodo doživeli. Vsaj ne, če ne bomo pomagali… Zato smo se v društvu odločili, da se priključimo akciji »Božiček za en dan«, s katero skupina neumornih prostovoljcev s Savino Goličnik na čelu že dvanajsto leto zapored riše nasmehe na obraze otrok in starostnikov iz socialno šibkejših okolij, ki imajo zelo preproste želje, a vseeno zanje nedosegljive. Zato so pisali Božičku…

Letos je na seznamu več kot 13.000 otrok in starostnikov, seznam pa se dnevno dopolnjuje; v lanskem letu so obdarili preko 14.000 oseb.

V Sloveniji ‘Božički’ pripravijo darilo in ga pošljejo na zbirno mesto, od koder ga pridni škratki in njihove partnerske organizacije dostavijo prejemnikom. Povprečna vrednost darila se giblje okrog 50 €. Več o akciji si lahko preberete na ovom linku.

Ker Božiček daril ne more pobrati v tujini (poštnina je pa draga), smo se odločili pomagati z donacijami – prijazni škratki so se ponudili, da bodo odšli v trgovino ter z vašo donacijo kupili in pripravili darila za tiste, ki bodo ostali brez. V kolikor pa takih ne bo (kar si vsi želimo), bo Božiček donacije porabil za dopolnjevanje nepopolnih škatel ter za stroške dostave. In malice, ker dobri mož in škrati morajo tudi jesti…

Zato v letošnji akciji društva Slolux ponovno zbiramo ‘Božičke’. Za 50€ lahko postanete Božiček 1 osebi. V kolikor lahko obdarujete več oseb, toliko bolje.

Akcija bo odprta do vključno 10. decembra 2023. Vljudno vas vabimo, da glas razširite!

Lani smo pomagali pomoči potrebnim družinam – letos za Božič spet delimo nasmeške.


VAŽNO:

  • V spodnjem obrazcu lahko izberete večkrat isto izbiro (npr. 3 krat pol darila ali 1 celo darilo in 1 strošek dostave). Donirajte po zmožnostih.
  • Sredstva bodo uporabljena po prioritetah, ki jih določa organizator akcije.
  • Vsa vprašanja naslovite na Emil, ki koordinira akcijo.

Predvsem pa: NAJLEPŠA HVALA VSEM, KI POMAGATE!

Rezervacije

Rezervacije za ovaj događaj su zatvorene.

Posljednje vijesti

Radionica tkanja - 16.03

Poštovani, u subotu 16. ožujka održat će se radionica tkanja za djecu na slovenskom jeziku u galeriji Subtile (21A Avenue Gaston Diderich, L-1420 Luxembourg). Vodio ju je

Pročitaj više ➝

Događanja i okupljanja za navijače Slovenije u Luksemburgu.

Prijavite se za naš newsletter.