Slolux vijesti

Srečanje s predsednikom DZ RS dr. Brglezom

7f3b77a8-13a3-4615-939b-1a5ec8e25570
Jean-Pierre Vonarb, predstavnik slovenskega veleposlaništva v Bruslju, dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora, Emil Kos, predsednik društva Slolux (z leve)

Predsednik slovenskega društva v Luksemburgu Slolux Emil Kos se je 22. maja 2016 srečal s predsednikom Državnega zbora RS dr. Milanom Brglezom, ki se je skupaj z delegacijo udeležil Konference predsednikov parlamentov držav članic Evropske unije in Evropskega parlamenta, ki je potekala v Luksemburgu med 22. in 24. majem 2016. Kos je predsedniku DZ RS dr. Brglezu predstavil delovanje društva in življenje slovenske skupnosti v Luksemburgu.

Kosu, ki je predsednika DZ popeljal na kratek sprehod po središču mesta Luksemburg, je Brglez izrazil podporo pri dejavnostih društva, saj je za Slovence, ki živijo zdoma, izrednega pomena, da se povezujejo in ohranjajo stik z materinščino in domovino, posebej pohvalno pa je tudi dejstvo, da si želijo medsebojno pomagati. Društvo Slolux, ki bo junija ob dnevu državnosti v Luksemburgu organiziralo večjo prireditev, s pomočjo prostovoljnega dela članov društva Slovenijo s ponosom predstavlja tudi na različnih dogodkih v Luksemburgu.

Posljednje vijesti

Radionica tkanja - 16.03

Poštovani, u subotu 16. ožujka održat će se radionica tkanja za djecu na slovenskom jeziku u galeriji Subtile (21A Avenue Gaston Diderich, L-1420 Luxembourg). Vodio ju je

Pročitaj više ➝

Ostavite komentar

Događanja i okupljanja za navijače Slovenije u Luksemburgu.

Prijavite se za naš newsletter.