15.06.2015

Otroška knjižnica

Knjižnica Il etait une fois je knjižnica z otroško literaturo v tujih jezikih. Letos septembra bodo prvič na izposojo tudi slovenske knjige, ki so bile zelo skrbno izbrane in vključujejo le najboljše knjige otroške literature, tudi take, ki so prejele nagrado kakovosti Zlato hruško.

Knjižnica poleg drugega organizira tudi bralne urice in urice petja v tujih jezikih. Od septembra 2015 naprej bo potekal program tudi za slovenske otroke. Knjižnica in njene aktivnosti so še kako dobrodošle za slovenske otroke, ki imajo stik s slovenščino le v družinskem krogu, z izposojo knjig pa se spodbujata branje in ljubezen do knjig, ki bo otrokom ostala vse življenje. Knjižnica pa ni namenjena le otrokom, temveč tudi njihovim staršem, saj je prijeten prostor za srečanja ob kavici.

Knjižnici lahko kadar koli darujete slovenske knjige ali namenska sredstva za nakup novih knjig. Vsi, ki radi berete ali imate druge ideje za aktivnosti v slovenščini, pa se lahko javite za sodelovanje pri izvedbi programa. Vse informacije o knjižnici in program aktivnosti so na voljo na spletni strani Il etait une fois. Za dodatne informacije kontaktirajte vodjo projekta Silvijo Žagar (silvija.zagar@slolux.eu).