Slolux novice

Pravljična urica s Pižamo!

Boštjan Gorenc – Pižama prihaja v Luksemburg in ne bo samo nastopal za nas odrasle, ampak bo imel za naše otroke pravljično urico.

Res, da ga poznamo večinoma kot stand up komika, igralca in raperja, vendar ustvarja tudi v literaturi. Pomemben del tega zavzema otroška oziroma mladinska literatura. Razen tega, da je v letih 2007 in 2008 pri založbi Mladinska knjiga delal kot urednik za mladinsko leposlovje in je soustvarjalec stripa v mladinski reviji Pil, se je profiliral kot prevajalec otroške in fantazijske literature. Med drugim je prevedel priljubljeni otroški seriji knjig o Kapitanu Gatniku in Gospodu Gnilcu, ki jih naši nadobudneži že ali pa še bodo brali.

Odrasli bralci pa poznajo Boštjana Gorenca – Pižamo v glavnem kot prevajalca sodobne fantazijske serije Pesem ledu in ognja ter komično apokaliptičnega romana Dobra znamenja, ki mu je prislužil uvrstitev na Častno listo IBBY, Mednarodne zveze za mladinsko književnost.

K njegovemu literarnemu ustvarjanju za otroke pa se seveda zelo poda, da je tudi sam očka in ima zato zanesljivo izdaten trening kako pritegniti otrokovo pozornost. Našega malčka mu bomo lahko prepustili in vam ni potrebno ostati na bralni urici.

Boštjan bo prebral nekaj lastnih pravljic, ki so nastale v okviru projekta Lahkonočnice, iz malhe pa bo potegnil tudi kakšno ljudsko pripoved, ki jo je zašpilil po svoje.

Dogodek bo 31 januarja 2018 ob 18:00 uri v klubu Culturando.

Urico sofinancira Bralna značka, zato je cena za otroke članov samo 7 EUR, za odrasle pa je zastonj. Nečlani plačajo 10 EUR za svojega otroka. Dogodek je primeren za starostno skupino od 5 do 10 let.

 PRIJAVE sprejemamo do konca januarja.

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.