Slolux novice

Dobrodelna akcija Humanitarček: Pozabljeni tudi od tistih, katerim so dali življenje

Drage Slovenke in Slovenci v Luksemburgu, Belgiji in drugje po svetu!

V društvu že nekaj časa prebiramo žalostne zgodbe o ljudeh, ki jih je družba odrinila na rob. O tistih, ki so vse življenje dajali in vzgajali, na koncu pa ostali sami, zapuščeni, pozabljeni in pogosto v povsem nemogočih razmerah. Starostniki so med nami, a njihove stiske pogosto ne vidimo, saj večinoma namreč nimajo glasu – nimajo družbenih omrežij, kjer bi pisali o svojih tegobah, sorodniki so jih pozabili, družba se obrača stran.

Njihove zgodbe si preberite na Facebook strani društva, na dnu strani pa si oglejte čustven video, s katerim želita starostnikom dati glas Amo Socialec ter Tinkara Kovač.

In ganilo nas je, da obstaja društvo, ki združuje ljudi, ki so pripravljeni svoj čas in energijo nameniti za to, da starostnikom in brezdomcem nudijo pomoč tako, da jih aktivirajo, vključujejo v družbo, včasih pa je dovolj že to, da z njimi spijejo kako kavico ali prinesejo vrečko iz trgovine.

Več o tem, kaj počnejo v društvu Humanitarček in kako pomagajo, si lahko preberete na tej povezavi. Ker sami nismo v Sloveniji in fizično ne moremo pomagati, smo se odločili, da jim priskočimo na pomoč finančno. Tako bodo lahko nakupili materialna sredstva, s katerimi bodo lahko marsikomu ogreli božično-novoletne praznike in ostale zimske dni. Vabimo vas, da pomagate po svojih močeh.

Pomagati starejšim pomeni izkazovati hvaležnost za vse, kar smo od njih prejeli.

Zbrana sredstva bomo posredovali društvu »Humanitarček«, ki zbira sredstva. Akcija je zaenkrat odprta do 31. december 2019, po potrebi jo bomo podaljšali.

Sredstva lahko nakažete na spodnji povezavi! Hvala vsem že v naprej.

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.