Postanite Božiček za 1 dan!

Drage Slovenke in Slovenci v tujini!

Se še spomnite občutka, ko ste na božični večer upali, da pride Božiček tudi k vam? In kako je bilo zjutraj odpirati darila?

V Sloveniji je na tisoče takih, ki letos tega občutka ne bodo doživeli. Vsaj ne, če ne bomo pomagali… Zato smo se v društvu odločili, da se priključimo akciji »Božiček za en dan«, s katero skupina neumornih prostovoljcev s Savino Goličnik na čelu že deveto leto zapored riše nasmehe na obraze otrok in starostnikov iz socialno šibkejših okolij, ki imajo zelo preproste želje, a vseeno zanje nedosegljive. Zato so pisali Božičku…

Trenutno je na seznamu več kot 5.600 otrok in več kot 1.000 starostnikov, seznam pa se dnevno dopolnjuje; v lanskem letu so obdarili preko 13.000 oseb.

V Sloveniji ‘Božički’ pripravijo darilo in ga pošljejo na zbirno mesto, od koder ga pridni škratki in njihove partnerske organizacije dostavijo prejemnikom. Povprečna vrednost darila se giblje okrog 50 €. Več o akciji si lahko preberete na tej povezavi.

Ker Božiček daril ne more pobrati v tujini (poštnina je pa draga), smo se odločili pomagati z donacijami – prijazni škratki so se ponudili, da bodo odšli v trgovino ter z vašo donacijo kupili in pripravili darila za tiste, ki bodo ostali brez. V kolikor pa takih ne bo (kar si vsi želimo), bo Božiček donacije porabil za dopolnjevanje nepopolnih škatel ter za stroške dostave. In malice, ker dobri mož in škrati morajo tudi jesti…

Zato v letošnji akciji društva Slolux ponovno zbiramo ‘Božičke’. Za 50€ lahko postanete Božiček 1 osebi. V kolikor lahko obdarujete več oseb, toliko bolje.

Akcija bo odprta do vključno 10. decembra 2023. Vljudno vas vabimo, da glas razširite!

Lani smo pomagali pomoči potrebnim družinam – letos za Božič spet delimo nasmeške.

Za donacijo sledite povezavi https://slolux.eu/bozicek23