Slolux novice

Družinski dan v Bruslju

Spoštovani starši,

V soboto, 11. marca 2017 ste lepo vabljeni na slovenski družinski dan, ki bo potekal od 10h do 17h v prostorih SPC na Avenue de la Couronne 206.

Po kratkem uvodnem delu vam bo spregovoril prof. Vinko Potočnik o podobi družine danes, v Sloveniji in nasploh v Evropi. Nadaljevali bomo s pogovornimi skupinami in pred kosilom ob 12.30 s kratkim plenumom. Po kosilu bo sledila družabna igra v okolici SPC-ja, pri kateri boste sodelovali kot družine, skupaj z otroki. Ob 14.30 bomo nadaljevali z delom in se posvetili 7. poglavju papeževe spodbude Radost ljubezni (Amoris letitiae). Prosim vas, če si to poglavje preberete – tekst najdete na slovenski spletni strani strička Googla. Nekateri ste si ta dokument vzeli na zadnjem družinskem seminarju v mlinu Thicourt. Nekaj izvodov imam še in bodo na razpolago.

Srečanje bomo sklenili s sveto mašo ob 16h.

Otroci bodo delali v različnih ustvarjalnih delavnicah. Bo tudi varstvo za najmanše – prosim le, da za otroke do 5. leta prinesete kakšno igrico, slikanico, ki si jih bodo otroci lahko izmenjali in se tako kaj lepega naučili.

Za uspešno organizacijo in koordinacije srečanja vas prosim, da najkasneje do 6. marca 2017 potrdite svojo udeležbo tako, da kliknete in izpolnite tale link: 

https://goo.gl/forms/tAYXtLd2pn1wWvco1

Se nekaj praktičnih nasvetov: 

Letos bo za kosilo pripravljen mesni bograč. Zato bi vas prosil, da prinesete kaj vegetarijanskega, pijačo, sadje, ter sladice, od pribora potebujemo plastične krožnike (globoke in plitve) žlice, vilce in kozarce.

Vaš župnik, dr. Zvone Štrubelj

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.