Slolux dogodki

Dobrodelna akcija – Božiček za en dan 2021

Date/Time
Date(s) - 01/12/2021 - 25/12/2021
All Day

0

Location
Pri gostitelju doma

Categories


Drage Slovenke in Slovenci v tujini!

Se še spomnite občutka, ko ste na božični večer upali, da pride Božiček tudi k vam? In kako je bilo zjutraj odpirati darila?

V Sloveniji je na tisoče takih, ki letos tega občutka ne bodo doživeli. Vsaj ne, če ne bomo pomagali… Zato smo se v društvu odločili, da se letos ponovno priključimo akciji »Božiček za en dan«, s katero skupina neumornih prostovoljcev s Savino Goličnik na čelu že deseto leto zapored riše nasmehe na obraze otrok in starostnikov iz socialno šibkejših okolij, ki imajo zelo preproste želje, a vseeno zanje nedosegljive. Zato so pisali Božičku…

Na seznamu je več kot 6.000 otrok in več kot 1.500 starostnikov, seznam pa se dnevno dopolnjuje; v lanskem letu so obdarili preko 13.000 oseb. Slovenke in Slovenci iz tujini smo prispevali 40 paketov.

V Sloveniji ‘Božički’ pripravijo darilo in ga pošljejo na zbirno mesto, od koder ga pridni škratki in njihove partnerske organizacije dostavijo prejemnikom. Povprečna vrednost darila se giblje okrog 45 €. Več o akciji si lahko preberete na tej povezavi.

Ker Božiček daril ne more pobrati v tujini (poštnina je pa draga), smo se odločili pomagati z donacijami – prijazni škratki so se ponudili, da bodo odšli v trgovino in kupili ter pripravili darila za tiste, ki bodo ostali brez. V kolikor pa takih ne bo (kar si vsi želimo), bo Božiček donacije porabil za stroške dostave. In malice, ker dobri mož in škrati morajo tudi jesti…

Zato tudi v letošnji akciji društva Slolux zbiramo ‘Božičke’. Za 45 € lahko postanete Božiček 1 osebi. V kolikor lahko obdarujete več oseb, toliko bolje.

Akcija bo odprta do vključno 22. decembra 2021.

Vljudno vas vabimo, da glas razširite. Zaradi Covida jih je mnogo ob vsakodnevnih stiskah ostalo še brez družbe – naj ne ostanejo brez daril. Letos za Božič delimo nasmeške.

PS: Božiček je imun na Covid tako da je dostava varna. 😉

[huge_it_gallery id=”30″]

Bookings

Bookings are closed for this event.

Zadnje novice

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.