Slolux dogodki

Delavnica “Dvig čuječnosti in potenciala z energijo za otroke”

Date/Time
Date(s) - 08/07/2017
16:00 - 18:00

0

Location
Haus Am Becheler, Salle Polyvalente

Categories


V Luksemburg prihaja Renee Prijatelj, ki otroke, učitelje in starše že več let poučuje, kako jim lahko večja čuječnost pomaga v vsakdanjem življenju. Za nas bo pripravila delavnico z naslovom “Dvig čuječnosti in potenciala z energijo za otroke”.

Delavnica je namenjena vsem otrokom, za katere si želimo, da iz sebe izvabijo potencial in zaživijo svojo avtentičnost v današnjem okolju, ki od nas pričakuje neprestano delovanje. Šele, ko se umirimo, spoznamo svojo pravo naravo in svoja prava čustva, kar je iztočnica za delovanje v skladu s samim seboj. Otroci se zaradi razburkanega okolja ne znajo umiriti in zato je ključno, da vsi otroci znajo poskrbeti za svoje notranje stanje in da osvojijo tehnike poslušanja sebe, torej čuječnosti.

Delavnica je namenjena prav vsem, ki si želijo, da otrok osvoji orodja za vzpostavitev notranjega miru, spoznavanje sebe in okolice, krepitev samozavesti in fokusa ter splošno zadovoljstvo z okoljem, v katerem bivamo.

Delavnica traja manj kot 1 uro in bo izvedena dvakrat:

  • Za otroke od 3 – 6 let bo delavnica izvedena v soboto, 8. julija 2017, ob 16:00.
  • Za otroke od 7 – 10 let bo delavnica izvedena v soboto, 8. julija 2017, ob 17:00.

Okvirni program delavnice so naslednje tematike, ki se med seboj prepletajo:

  • povezovanje: tukaj bomo povezovali svoja čustva in misli s svetom okoli sebe in z drugimi ljudmi. Čustva bomo risali in jih opisovali. Širili bomo svoj besednjak čustev
  • dihanje: spoznali bomo tehniko dihanja in raziskovali vpliv diha na naš nivo energije in čustva
  • gibanje: spoznali bomo asano, ki nas prizemlji in zatorej umiri in nam da občutek varnosti ter zbranosti. Preko asan bomo uporabljali tudi pozitiven samogovor in se zabavali ter na preprost način iskali svoje pozitivne lastnosti
  • sprostitev: tukaj si ponudimo možnost, da se naše telo spočije in ponovno nahrani z vitalno energijo.

Uro zaključimo s krogom hvaležnosti.

Na željo izvajalke delavnice in narave dogodka je delavnica brezplačna. Priporočamo pa prostovoljni prispevek v višini 15 €, seveda povsem neobvezno in v okviru vaših zmožnosti. Prostovoljni prispevek boste prispevali na sami delavnici (in ne preko nakazila).

Zaradi omejenih mest (največ 12 na skupino) prijazno prosimo vse, ki si rezervirate mesto, da se delavnice res udeležite. Z rezerviranim mestom boste namreč nekomu drugemu odvzeli možnost udeležbe. Če se delavnice zaradi kakršnega koli razloga ne boste mogli udeležiti, vas prosimo, da nas o tem predhodno obvestite.

Na delavnico prinesite podlogo za jogo. Če je nimate, vam jo priskrbimo mi.

Starši ste dobrodošli, da ste navzoči na delavnici, saj boste tako lahko vaje tudi sami izvajali doma s svojim otrokom.

Lepo vabljeni!

Bookings

Bookings are closed for this event.

Zadnje novice

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.