Slolux dogodki

O kuhanju pravljic in druge pisateljske prigode (literarno popoldne z Majdo Koren)

Date/Time
Date(s) - 15/10/2023
16:30 - 17:15

0

Location
Altrimenti

Categories


Drage Slovenke in Slovenci v Luksemburgu in okolici!

Vabimo vas na literarno popoldne s pisateljico Majdo Koren. Prijave niso obvezne, so pa priporočljive zaradi priprav vsebine in omejitve dvorane. Vstopnine ni, so pa zaželeni prostovoljni prispevki, ki bodo v celoti namenjeni za dobrodelni projekt osnovne šole v Gambiji (več na tej povezavi).

Za otroke, ki obiskujejo nedeljski pouk slovenskega jezika, bo literarno popoldne nadomestilo dopoldanski pouk

O avtorici Majdi Koren

Večkrat nagrajena pisateljica (večernica, Levstikova nagrada, Lahko noč, otroci) je največ zgodb napisala za otroke, bralce začetnike, ki se spopadajo s črkami in branjem. Pisala je scenarije za otroški oddaji Radovedni Taček in Iz popotne torbe. Je avtorica mnogih dodatnih gradiv za poučevanje v prvi triadi. S knjigami je prepotovala že kar nekaj evropskih držav, dvakrat se je znašla tudi v Ameriki; enkrat v Argentini in Urugvaju ter enkrat v Združenih državah.

V Sloveniji so najbolj priljubljene njene zgodbe o mali pošasti Mici. Izšle so v treh knjigah; Mala pošast Mici, Mici iz 2.a in Že spet ta Mici iz 2.a. V tuje jezike je bila prevedena slikanica Skuhaj mi pravljico. Izšla je v estonščini, latvijščini, poljščini, turščini in albanščini. Strip o Kapu in Bundu, dveh pujsih razbojnikih je natisnjen v hrvaščini, italijanščini in španščini, pred izidom sta tudi francoska (natisnjen bo v Kanadi) in hrvaška verzija. V slovenščini so izšli trije stripi: Inšpektor Jože, Kapo in Bundo ter Na koncu Rimske ceste.

Kapo in Bundo


Vzporedni dobrodelni projekt

V kolikor niste opazili, se vzporedno zbirajo sredstva za osnovno šolo v Gambiji. Da bodo morda nekega dne tudi gambijski otroci ustvarili kaj lepega. Več o projektu si poglejte na povezavi https://slolux.eu/events/gambija


 

Bookings

Bookings are closed for this event.

Zadnje novice

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.