Actualités Slolux

Ponovno glasovanje na zakonodajnem referendumu o Zakonu o drugem tiru

Ponovno glasovanje na zakonodajnem referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT)

Cher,

Državna volilna komisija je dne 27. 3. 2018 sprejela Sklep o določitvi datuma ponovnega glasovanja na zakonodajnem referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT). Sklep je objavljen v Uradnem listu RS, št. 20/18.  Ponovno glasovanje na referendumu bo (v nedeljo) 13. 5. 2018. 

Državljanke in državljane Republike Slovenije obveščamo, da bo v nedeljo, 13. maja 2018, med 9.00 in 17.00 po lokalnem času, za izvedbo referenduma odprto volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Bruslju, na naslovu Rue du Commerce 44, 1000 Bruxelles. 

Expatriés (državljani, ki so pri slovenskih organih prijavili stalni naslov v tujini) imajo možnost glasovanja po pošti iz tujine, morajo pa o svoji nameri obvestiti Državno volilno komisijo do 27. 4. 2018 do 24. ure. Rok je prekluziven in velja rok prispetja. (obrazec Obr01)
Izseljenci, ki imajo pri slovenskih organih prijavljen stalni naslov v Belgiji in državah akreditacije (Luksemburg, Etiopija, Zelenortski otoki), lahko glasujejo na volišču na Veleposlaništvu v Bruslju osebno brez predhodne najave.  

Colocataires (državljani, ki se na dan referenduma začasno nahajajo v tujini, ne glede na to ali imajo v tujini prijavljen začasni naslov) imajo možnost, da sporočijo Državni volilni komisiji, da želijo glasovati po pošti iz tujine ali da želijo glasovati na diplomatsko-konzularnem predstavništvu z odprtim voliščem. Rok za oddajo obvestila Državni volilni komisiji je 27. 4. 2018 do 24. ure. Rok je prekluziven in velja rok prispetja. (obrazec Obr02) 

Izseljenec lahko glasuje tudi na  posebnem volišču »OMNIA« 

Izseljenec, ki bo na dan referenduma v Republiki Sloveniji, se lahko odloči, da bo glasoval na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije (upravne enote), t. i. volišča »OMNIA«. Če želi izseljenec glasovati na tem volišču, mora o tem obvestiti Državno volilno komisijo, in sicer najkasneje do 9. 5. 2018 do 24. ure. (obrazec Obr03) 

Volivci obvestila o načinu glasovanja lahko posredujejo elektronsko: 

• s kvalificiranim digitalnim potrdilom:
           https://e-uprava.gov.si/domaines/rôles/rôles.html?id=3490
• brez kvalificiranega potrdila:
            https://e-uprava.gov.si/domaines/rôles/rôles.html?id=3489 

ali izpolnjen obrazec iz priloge (Obr1, Obr2 ali Obr3) pošljejo na DVK. To lahko storijo na tri načine:
      
• po e-pošti (skenirano zaradi podpisa) na elektronski naslov gp.dvk@dvk-rs.si
• po faxu na številko 00 386 143 31 269
• po pošti na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, SI-1000 Ljubljana, Slovenije 

Dodatna pojasnila so dosegljiva na spletni strani Državne volilne komisije: http://www.dvk-rs.si/index.php/si/arhiv-referendumi/ponovno-glasovanje-na-referendumu-o-ziugdt-2018

Votre ambassade

Dernières nouvelles

Laisser un commentaire

Événements et rassemblements pour les supporters de la Slovénie au Luxembourg.

Inscrivez-vous à notre newsletter.