Actualités Slolux

Invitation au XVI. Rencontre panslovène 2016

Komisija Državnega zbora Republike Slovenije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu vljudno vabi na XVI. Vseslovensko srečanje z naslovom »Praznujmo s slovensko domovino«, ki bo v četrtek, 30. junija 2016 v veliki dvorani Državnega zbora.

drzavnizbor

Letos praznujemo pomembno 25. obletnico samostojne Slovenije. Ob tej priložnosti bodo svoje poglede na razvoj dogodkov v Sloveniji v obdobju od osamosvojitve do danes, njihova pričakovanja ter prispevek v podporo slovenski domovini, podali vabljeni govorci, in sicer dr. Verica Trstenjak, prof. za evropsko pravo na Univerzi na Dunaju, gospod Martin Lisjak, vodja projekta Lex in član deželnega vodstva Slovensko kulturno-gospodarske zveze v Italiji ter prek video posnetka gospod Joe Valenčič, zgodovinar, filmar ter raziskovalec življenja Slovencev v ZDA.

V vabilu so na komisiji tudi zapisali, da bi v drugem delu srečanja, ki se začne ob 9. uri, želeli dati besedo zlasti predstavnikom mladih rojakov zunaj meja Republike Slovenije, saj jih zanima njihova ocena stanja glede aktualnega položaja odnosov med domovino, v kateri živijo, ter matično domovino. Prav tako bi želeli prisluhniti njihovim pričakovanjem ter jim dati priložnost, da predstavijo prispevek v podporo slovenski domovini.

V obliki desetminutnega prispevka se bodo torej predstavili mladi rojaki z različnih koncev sveta.

Če se boste dogodka udeležili, svojo prisotnost predhodno sporočite višji referentki Komisije Nevenki Pirnat (tel: +386 1 478 9922, fax: + 386 1 478 9882 ali na nevenka.pirnat@dz-rs.si).

Dernières nouvelles

Laisser un commentaire

Événements et rassemblements pour les supporters de la Slovénie au Luxembourg.

Inscrivez-vous à notre newsletter.