Actualités Slolux

Vabilo k sodelovanju pri ustanavljanju slovenskega centra v Luksemburgu

Chers Slovènes au Luxembourg !

S to objavo bi radi k sodelovanju povabili tiste, ki bi svoj prosti čas radi porabili aktivno in konstruktivno v delu za razvoj slovenske skupnosti v Luksemburgu. Zato vas vabimo, da ga posredujete ostalim, ki iščejo take priložnosti.

Pred nekaj tedni smo začeli s pripravami na ustanovitev slovenskega centra v Luksemburgu. Vzpostaviti želimo slovensko predstavitveno središče, ki bo hkrati tudi stičišče slovenske skupnosti v Luksemburgu. Relativno razdelano idejo smo že predstavili več ministrskim resorjem v Sloveniji, od katerih so vsi obljubili podporo, nekateri pa celo že financiranje. Konec meseca bo na poslovnem obisku v Sloveniji ideja predstavljena tudi nekaterim drugim javnim in zasebnim potencialnim poslovnim partnerjem.

Projekt je trenutno v fazi priprave poslovnega načrta in snovanja finančne konstrukcije. A ker je projekt že v tej fazi zelo obsežen, iščemo eno ali dve resni (!) osebi za pomoč. Poleg dela direktno na samem projektu lahko pričakujete tudi delo na obstranskih (podpornih) projektih društva, ki bodo direktno ali indirektno pripomogla k realizaciji (predvsem zagotavljanju financ). Zaželeno je, da imate vsaj 10-15 ur tedensko, ki jih lahko namenite temu projektu. Pričakujte komunikacijo z izključno slovenskimi deležniki v Luksemburgu in Sloveniji.

Za plačilo trenutno žal nimamo zagotovljenih sredstev (zaenkrat vse poteka na prostovoljni bazi), vendar bomo del sprotno pridobljenih sredstev namenili (po)plačilu truda sodelujočih. V primeru uspešne realizacije projekta se bodo morda pojavile tudi priložnosti za kako zaposlitev.

Če bi radi sodelovali, se prosim javite na emil.kos@slolux.eu et na kratko napišite, zakaj bi radi sodelovali. Nato vam na kratkem srečanju projekt predstavimo v detajl in če bomo videli obojestranski interes, se dogovorimo za naprej.

Lepo pozdravljeni.
Émile Kos

Dernières nouvelles

Laisser un commentaire

Événements et rassemblements pour les supporters de la Slovénie au Luxembourg.

Inscrivez-vous à notre newsletter.