Slolux vijesti

Kreslin napolnil dvorano in ogrel slovenska srca

Dvorana Sang a Klang v Luksemburgu je 21. aprila 2016 pokala po šivih, navdušeno občinstvo pa v en glas več kot dve uri pelo uspešnice moža s črno kitaro.

Številne slovenske družine in posamezniki so se zbrali že zgodaj popoldne ter pripeljali s seboj svoje najmlajše, ki jim je bil namenjen predvsem prvi del koncerta. Vlado je večer odprl lahkotno, z nekaj pesmimi, ki so jim naglas pritegnili tudi številni otroci, ki so napolnili prve vrste ter vneto spremljali neumornega Prekmurca.

Ti otroci so nato v spremstvu učiteljice Daše Pelikan Prek stopili na oder in pred polno dvorano zelo doživeto in iz srca zapeli pesem »Okna na stežaj«. Prikupno urejeni ter za roke držeči se otroci vseh starosti so nam naježili dlake in nas pustili raznežene še preostanek cikla Vladotovih vedno navdušujočih viž.

Po kratki pavzi je Vlado odigral nekaj novejših skladb. Zbrane je navdušil z razlago, kako je nastala pesem »Sami naši«, ki se začne z verzom »Po koncertu v Luksemburgu«, ter povedal, da je za izseljene Slovence nastopal že po vsem svetu, od Kanade do Avstralije, a se še v nobeni državi ni zbralo toliko Slovencev kot ravno v Luksemburgu.

Koncert je dosegel vrhunec, ko je neumorni Prekmurec pričel igrati starejše uspešnice. »Od višine se zvrti«, »Je v Šiški še kaj odprtega«, »Tvoje jutro« ter številne druge so na noge dvignile ter v en glas združile vse zbrane. Kreslinove pesmi, ki jih poznamo prav vsi Slovenci, so ostale na ustih nasmejanih in veselih obrazov odhajajočih obiskovalcev še naslednje dni. Utrinek z vrhunca koncerta, ki je ogrel slovenska srca ter orosil marsikatero oko, si lahko ogledate spodaj.

Koncert je močno vplival na slovensko skupnost v Luksemburgu, zato se vsi že veselimo novih dogodkov, ki jih bo v tem letu in naslednjih letih še organiziralo slovensko društvo s predsednikom Emilom Kosom na čelu.

[huge_it_gallery id=”12″]

Avtor fotografij je Peter Verdnik (www.peterverdnik.com)

Več fotografij v originalni velikosti si lahko prenesete s te povezave.

Spodaj si lahko ogledate tudi nekaj utrinkov s koncerta.

Posljednje vijesti

Ostavite komentar

Događanja i okupljanja za navijače Slovenije u Luksemburgu.

Prijavite se za naš newsletter.