Slolux novice

Premier Emila Kosa imenoval za člana Sveta Vlade RS za Slovence po svetu

Drage Slovenke in Slovenci!

Predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar, je dne 21. 11. 2017 za mandat petih let s sklepom imenoval nove člane Sveta Vlade RS za Slovence po svetu. Z veseljem vam sporočamo, da je premier kot enega od dveh predstavnikov Slovencev, živečih v evropskih državah, imenoval tudi Emila Kosa, predsednika društva Slolux.

Imenovanje g. Kosa v Svet je nedvomno ne zgolj priznanje njegovim prizadevanjem in skrbi za Slovence v Luksemburgu in po svetu, temveč tudi znak prepoznavnosti hitro rastoče Slovenske skupnosti v Luksemburgu.

Emilu ob imenovanju čestitamo in mu želimo obilo uspeha pri vseh njegovih prihodnjih prizadevanjih.

Lepo vas pozdravljamo,
Upravni odbor društva Slolux

Kaj je Svet Vlade RS za Slovence po svetu?
Svet za Slovence po svetu je stalno posvetovalno telo Vlade Republike Slovenije. Sestavljajo ga predstavniki državnih organov, institucij, političnih organizacij in organizacij civilne družbe iz Republike Slovenije in zdomstva ter izseljenstva. Svet za Slovence po svetu sodeluje pri oblikovanju in izvajanju politike ter strategije Republike Slovenije na področju skrbi za Slovence po svetu. Predsednik Vlade med drugimi imenuje tudi štiri predstavnike Slovencev, živečih v evropskih državah, pri čemer sta dva predstavnika slovenskih izseljencev, živečih v državah nekdanje Jugoslavije.

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.