Slolux novice

Pomagajmo vključiti Nikolo v Son-rise program

Drage Slovenke in Slovenci!

V društvu Slolux smo že večkrat sprožili akcije za pomoč Slovenkam in Slovencem v stiski. Tokrat pomoč potrebuje slovenska družina, ki živi čisto blizu nas – tu, v Luksemburgu.

Nikola, sin Darije Brinc, je neizmerno dobrodušen in prisrčen 8 letni fant, ki se je rodil z močno okvaro oči, zaradi katere zelo slabo vidi. Pri šestih letih mu je bil diagnosticiran tudi avtizem. Čeravno mnogi trdijo, da otroci z avtizmom nikoli ne bodo sposobni živeti samostojno, pa program Son-rise s svojim edinstvenim pristopom dokazuje ravno nasprotno – vrhunsko usposobljeni strokovnjaki ter predani in izobraženi prostovoljci, ki se povsem posvetijo tako otroku kot staršem in vzgojiteljem, so že marsikateri nemogoče spremenili v mogoče.

Darija, ki tako kot vsi ostali starši želi samo najboljše za svojega otroka, v tem programu vidi luč na koncu tunela. Vendar pa so s tem povezani tudi precejšnji stroški: program ne zahteva zgolj prilagojen prostor doma, temveč tudi udeležbo na strokovnem intenzivnem programu v Sheffieldu v ZDA. Trenutno ocenjeni stroški so 20 000 €.

Dariji lahko pomagate z donacijo preko GoFundMe, kjer je zgodba ravno tako objavljena, ali z donacijo preko društva Slolux. Naj omenimo, da bodo sredstva, ki bodo v ta namen zbrana na računu Slolux, v celoti nakazana Dariji (nič provizij). Nakazilo naredite na:

Bank: Post Luxembourg
IBAN: LU71 1111 7037 8550 0000
SWIFT/BIC: CCPLLULL
SKLIC: 12-001 Za Nikolo

Sredstva lahko s klikom na spodnji gumb nakažete tudi na naš PayPal račun.
Po izvedbi usposabljanja v ZDA bo Nikola potreboval tudi nekaj prostovoljcev, ki mu bodo aktivno pomagali pri prvih korakih k samostojnosti. Če želite pomagati kot prostovoljka ali prostovoljec, ali če potrebujete več informacij, lahko stopite v neposredni stik z Darijo Brinc na ta email.

Upamo, da se boste tako kot že nekajkrat v preteklosti tudi tokrat odzvali klicu na pomoč ter pomagali po svojih močeh. Saj veste: Pomagamo, ker lahko in ker nikoli ne vemo, kdaj bomo sami potrebovali pomoč.

Vsem dobrotnikom se že v naprej najlepše zahvaljujemo ter vam želimo miren vstop v leto 2017.

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.