16.09.2015

Pomagajmo Jakobu

Začenjamo z rednimi akcijami, s katerimi bomo z vašo pomočjo poskusili pomagati tistim, ki se borijo za lepšo prihodnost, a živijo v težjih razmerah kot mi v Luksemburgu.

Najprej bi radi pomagali malemu Jakobu, ki se je rodil s hudo okvaro.

5-letni Jakob iz okolice Rogaške Slatine se je rodil brez kolka, prav tako mu ne raste zgornji del stegnenice, zato ima desno nogo kar 11 cm krajšo od druge. Naši zdravniki zanj ne najdejo rešitve, jo pa ima dr. Paley s Floride, ki je operiral tudi malega Reneja. Zavarovalnica pa tudi v primeru Jakoba noče priznati načina zdravljenja ameriškega strokovnjaka, zato tudi te operacije ne bo plačala. Ker ZZZS ne želi plačati operacije v ZDA, zdaj družina malega Jakoba Zupana zbira denar, ki ga bodo uporabili izključno za operacijo noge. Stroški potovanja, bivanja, operacije in okrevanja presegajo 200.000 €.

Slovenija je že stopila skupaj (preverite na FBwwwprispevek v Tedniku) in zbrala preko 120.000 €Stopimo še mi zraven!

Če želite pomagati, nakažite znesek po želji na spodnji transakcijski račun. Sredstva zbiramo do 4.10.!

  • Bank: Post Luxembourg
  • IBAN: LU71 1111 7037 8550 0000
  • SWIFT/BIC: CCPLLULL
  • Sklic: 112-1
  • Namen: ZA JAKOBA

Vljudno prosimo, da morebitne društvene članarine NE NAKAZUJETE sočasno, saj bodo sredstva, ki pridejo na zgornji sklic/namen v celoti nakazana na Jakobov račun! Z morebitnimi vprašanji se lahko obrnete na emil.kos@slolux.eu.


Poziv Jakobovih staršev:

Naš 5 letni Jakob se je rodil kot drugi od dvojčkov. Rodil se je z dysmelio proksimalnega dela desne stegnenice. To pomeni, da nima kolka in da mu zgornji del stegnenice ne raste. V Sloveniji je že imel eno operacijo in je bil neuspešna. Ker je bil ves material po 4 mesecih poškodovan, je bila nujna operacija za odstranitev vijakov in ploščic. Ker operacije nismo dočakali, smo podali pisno pritožbo na UKC in so Jakoba po 13!!! mesecih končno operirali. Stanje njegovega kolka se je poslabšalo, saj sta glavica kolka in vrat začela zaradi nepravilnih postopkov  in dodtanih poškodb zaradi poškodovanega materiala,odmirati. Takrat je ortoped povedal, da mu ne morejo nič več narediti, da nam ne preostane drugo, kot da fant odraste in da do takrat pa bo mogoče kdo izumil celotno protezo kolka!!

Njegova nogica je trenutno krajša za 11 centimetrov. Pri hoji uporablja ortozo. Dobili smo eno in edino možnost na Floridi, pri dr.Paleyu, ki nam zagotavlja uspeh z eno samo operacijo. Ena operacija za potem normalen kolk. Dr. Paley je edini na svetu, ki opravlja takšne operacije, saj jo je sam izumil. Seveda nam naše zdravstvo take operacije ne krije. Na odločbo smo se pritožili a ni upanja, da nam ugodijo. Primorani smo se izpostaviti javno,da bomo lahko zbrali denar za operacijo, ki bo prišla 180.000. Zraven še moramo računati stroške poti, bivanja za 3 mesece ( stanovanje, hrana, tedenski obiski zdravnika. Fizioterapije). To bi nam naneslo minimalno 40.000 eur.

Jakob ima samo eno možnost operacije, saj se pri vsaki operaciji še bolj oškoduje hrustanec, ki pa ga že tako ni kaj dosti več ostalo. Na vas se obračamo s prošnjo, da nam finančno pomagate in podprete naš ogromen projekt. Sami takšnega denarnega bremena ne bomo zmogli. S pomočjo vseh dobrih ljudi, ki so že vključeni v našo akcijo, pa verjamem, da nam uspelo. Mora nam, saj je to Jakobovo edino upanje za normalno otroštvo in življenje.

Za vašo pomoč vam bomo neizmerno hvaležni.

Hvala vam!

Družina Jakoba Zupana