Slolux novice

Pomagajmo trem otrokom iz Maribora

Zgodba Roberta iz Maribora se nas je zelo dotaknila, zato smo se v Društvu Slolux odločili pomagati njemu in njegovi družini.

18-letni Robert živi z mamo, bratom Martinom (16 let) in sestrico Liljano (12 let) v zelo težkih razmerah. Oče je zapustil družino, mati je zaradi zaprtja tovarne ostala brez službe. Pred kratkim je imela hudo prometno nesrečo, a je na srečo kljub številnim poškodbam preživela. Povzročitelj nesreče je pobegnil.

V tem času, ko je mama v bolnici, se otroci preživljajo sami z majhno socialno podporo. Robert, ki povsem sam skrbi za brata in sestro – kuha, pere, plačuje račune itd. – si želi brezskrbnega otroštva za svojo sestrico, za katero pravi, da je zelo pridna v šoli in je noče obremenjevati s situacijo doma. Zato je zbral pogum, da se izpostavi in pove svojo zgodbo.

Čeravno so zgodbo na fantovo željo umaknili, saj so ga nekateri sošolci kljub popačeni sliki prepoznali, pa se zbiranje sredstev nadaljuje. Takoj naslednji dan je bil na to temo posnet še en prispevek, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Prispevke za to družino bomo zbirali do 28.07.2016. Vsa zbrana sredstva bomo nakazali na Humanitarno združenje Žvižgac. Sredstva lahko:

  • nakažete na naš bančni račun št. LU71 1111 7037 8550 0000, SWIFT CCPLLULL. Prosimo, obvezno navedite sklic 112-3;
  • nakažete preko Paypal-a (uporabite spodnji gumb “Donate”);
  • oddate pri Maji Žužman na EP
  • oddate pri Tadeji Čebavš na EK

Če bi radi zbirali na vaši instituciji, se prosim javite Emilu.

Verjamemo, da zmoremo in da lahko s skupnimi močmi pomagamo tem otrokom v stiski.
Najlepša hvala,

Vaš Slolux.

help

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.