Slolux novice

Proslava ob slovenskem kulturnem dnevu

V četrtek, 6. 2. 2024, smo v Dommeldange-u organizirali proslavo ob slovenskem kulturnem dnevu. Dogodek, posvečen Srečku Kosovelu, smo organizirali v sodelovanju z društvom d’Breck, ki aktivno deluje na področju jezikovnega povezovanja, zato smo dogodek organizirali dvojezično v slovenskem in francoskem jeziku.

Dogodek sta organizirala Maja Žužman in Emil Kos, ki je dogodek tudi povezoval. Slavnostni nagovor je imel dr. Saša Sever, pravnik na sodišču EU, recitale pa so pripravili prostovoljci različnih nacionalnosti, učenci Evropske šole v Luksemburgu in učenci dopolnilnega pouka slovenskega jezika pod mentorstvom ge. Petre Likar Jan.

Za ganljiv glasbeni vložek sta poskrbeli Gaja in Vida Sušelj, učenki konservatorija v Luksemburgu. Dogodka se je udeležilo skoraj 60 ljudi, za pogostitev pa je poskrbelo društvo Slolux.

Vsem, ki ste se proslave udeležili, se najlepše zahvaljujemo.

Na dogodku smo tudi pričeli z dobrodelno akcijo za mlade slovenske glasbene upe. Vabljeni, da si na spodnji povezavi preberete več in donirate po svojih zmožnostih!

Foto: Matic Zorman

Dobrodelna akcija za mlade glasbenike iz socialno manj vzpodbudnih okolij

Na dogodku smo predstavili dobrodelno akcijo za mlade slovenske glasbenike. Odprta bo do 25. 2. 2014.

Dobrodelno akcijo namenjamo skladu »Glasbenik sem«, ki je sklad programa Eno srce, ki ga vodi Zveza Prijateljev Mladine Slovenije. Več o programu si preberite spodaj.

Namen sklada Glasbenik sem je zagotavljanje pomoči otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij pri uresničevanju glasbenih potencialov. Želimo, da otrokom in mladostnikom, ki si želijo glasbenega ustvarjanja, omogočimo obisk glasbene šole ali pomagamo pri nakupu instrumenta, če želijo še naprej razvijati glasbene potenciale.

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.