Slolux novice

Vabilo na razstavo slikarke Simone Šuc

Vljudno vabljeni, da si ogledate razstavo slikarke Simone Šuc z naslovom »Kalejdoskopka metuljnih širjav«. Razstava je na voljo od 1.7. do 31.8.2015 v prostorih Evropskega računskega sodišča.

O razstavi

Spoznanje, da je v najbolj črnih kotih mene rdeča, me obdaja z metulji, ki na travniku različnosti zapuščajo izklesane projekcije objektivne preteklosti. Gledam in vse me vidi že zdavnaj, spregledam in se prepoznam v gledanju. Spuščena v realnost subjektivnega odločanja v trenutku vsakdana ustvarjam prostor za bližino sebe. Podobnost in navada vzorcev z drugim drugačnim sprožata nelagodja in hkrati možnosti za uravnoteženje kontrastov, ki jih v ujeti točki simultanosti spregledam. Razblinjajo se tako projekcije kot tudi predstave. Nastane distanca lastnega pogleda, ki se v ločenosti vse bolj poveže z globino lastnega ritma. V navezanosti na nekaj, kar mislim, da sem, se podobnost uravnoteži z različnostjo kot izvornostjo in nenavezanostjo. Podobnost, ki jo gledam, mi kaže zmožnost odgovornosti za samoto in bližino sebe. Oblaki iluzije postajajo meglice, ki se razblinjajo v jasen dan z metulji. S hvaležnostjo se zavedam, kjer koli sem, pustim košček svoje drugačnosti in sebe s koščkom drugačnosti spremenim.

O avtorici

Simona Šuc je bila rojena 11. februarja 1972 v Mariboru. Leta 2000 je diplomirala pri prof. Gustavu Gnamušu in Jožefu Muhoviču na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Organizirala je likovno-teoretska srečanja na Gaju nad Mariborom, kjer so se predstavili slovenski umetniki mlajše generacije (2001-03), in soustanovila društvo TU, s katerim je izvedla več prostorskih intervencij v Mariboru (2004-05). Sodelovala je pri restavriranju spomenikov sakralne dediščine v severovzhodni Sloveniji. Udeležuje se likovnih kolonij, umetniških simpozijev in taborov ter redno razstavlja doma in v tujini. Kot samozaposlena v kulturi živi v Mariboru.

[huge_it_gallery id=”5″]

 

 

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.