Slolux novice

Concert and workshops of the group Ethnotrip /Koncert in delavnice skupine Ethnotrip

Dragi Slovenci in ostali prijatelji Slovenije!

V Luksemburg prihaja muzicirat etno skupina Ethnotrip iz Prekmurja. Z njimi pripravljamo tudi glasbeno delavnico za mlade.

V odprtem prekmurskem svetu prstenih morja se stika več kultur, drugačnosti, posebnosti in hkrati domačnosti. Predvečer slovenskega praznika je kot nalašč za to, da odpremo svoje srce Panoniji, ki je v svoji razprostranosti stoletja vabila in družila vesele in dobre ljudi, domače in tuje. To neskončno milino in ostrino odprtega v sebi nosi tudi muzika petčlanske zasedbe Ethnotripa (Tjaša Šimonka (vokal), Miha Kavaš (violina), Primož Kramberger (klavir), Aleksander Varga (bas kitara) in Tomi Došen (tolkala). Mladi glasbeniki se navdušujejo nad ljudskim izročilom in v bogati zakladnici glasbe Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije črpajo skladbe za svoj repertoar. Že to, da zasedba ni tipično ljudska, nam da vedeti, da tudi priredbe teh pesmi izstopajo. Za skupino se je v preteklih letih zvrstilo lepo število nastopov tako doma kot v tujini.

Doslej so izdali dve zgoščenki, ki vsebujeta priredbe ljudskih pesmi.  Z glasbenimi gosti in producentom Dejanom Berdenom pa so posneli že tretji studijski album, katerega izid je načrtovan jeseni 2018. Na albumu bo moč slišati povsem novo, avtorsko glasbo, ki jo glasbeniki ustvarjajo s pomočjo besedil slovenskih avtorjev Štefana Kardoša, Ferija Lainščka, Marka Kočarja, Jasne Jurkovič in Mojce Šipek.

Ker je večina glasbenikov v skupini učiteljev, z njimi pripravljamo delavnice petja in muziciranja. Vabimo vse mlade pevce, da s Tjašo zapojejo, se naučijo nekaj panonskih pesmi, morda celo kaj zaplešejo … Vabimo tudi vse, ki igrate na godala in klarinet, da se pridružite Mihi, ki vas bo vodil skozi panonske melodije, ritme. Težavnost bo prilagodil posameznikom!

 

Delavnice bodo potekale čez dan v nedeljo 24. junija v Sang a Klang, zvečer ob 19.30 pa bo sledil koncert Ethnotripa. Kot predskupina pa bodo zabendali mladi ustvarjalci delavnic 🙂

 

Žejo boste ob gibanici lahko gasili s kokto, laškim pivom in domačim vinom, da skupaj nazdravimo svoji domovini!

Karte in več informacij na naslednji povezavi: https://slolux.eu/events/workshops-and-concert-of-slovenian-group-ethnotrip/

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.