Slolux dogodki

Kako prepoznati depresijo pri mladostnikih? – delavnica za starše in vzgojitelje

Date/Time
Date(s) - 16/10/2022
09:00 - 13:00

0

Location
Altrimenti

Categories


»Pa niti slutili nismo, da ima depresijo…«

Ko starši izgovorimo ta stavek, je navadno že prepozno. Izolacija, šolanje od doma, duševne stiske in mnogo drugih faktorjev je mnoge mlade potisnilo v stisko, celo v depresijo. Število samopoškodb in samomorov med mladimi še nikoli ni bilo tako visoko. Starši pa smo nepripravljene, saj simptomov ne znamo niti opaziti, kaj šele, da bi se znali z njimi spopasti…

Zato v društvu Slolux organiziramo delavnico z naslovom »Kako prepoznati depresijo pri mladostnikih?«

Delavnica obsega 4 sklope:
1. Prepoznavanje depresivnega razpoloženja in čustvenih stisk pri otrocih in mladostnikih! — izvaja Špela Reš
2. Kaj lahko naredijo starši, ko začnejo sumiti o depresiji otroka? — izvaja Katja Kumše
3. Kako in kje iskati pomoč v Luksemburgu? Kakšne so vaše možnosti in pravice? — izvaja dr. Fari Khabirpour (v angleščini)
4. Vprašanja in odgovori!

Delavnica bo v nedeljo, 16. oktobra 2022, od 9:00 do 13:00 v klubu Altrimenti. Delavnice se lahko udeležite tudi online (Zoom povezava vam bo poslana naknadno).

Cena udeležbe je 40 € (v spletni prodaji lahko karte kupite po ceni 30 €).
Pridite in se opremite z znanjem, ki ga, upamo, ne boste nikoli potrebovali. Povabite tudi druge starše.

O IZVAJALCIH

Špela Reš
Špela Reš je psihologinja, psihoterapevtka transakcijske analize ter ženska z močnimi življenjskimi in strokovnimi izkušnjami. Več let je delala s težje zaposljivimi v zaposlitveni rehabilitaciji, 7 let z otroci in mladostniki kot zagovornica otrok pri Varuhu človekovih pravic Slovenije. Kot prostovoljka se je srečevala z ženskami žrtvami nasilja v varni hiši ter skoraj desetletje nudila pomoč otrokom, mladostnikom in njihovim staršem ter odraslim pri prekomerni rabi ali zasvojenosti z zasloni. Zadnje leto dela kot psihoterapevtka, predvsem z otroci in mladostniki (www.reši.si ). Leta 2019 jo je Ministrstvo za delo nagradilo s posebnim priznanjem za strokovno in kvalitetno delo na področju socialnega varstva.
Katja Kumše
Katja Kumše je socialna pedagoginja, svetovalka realitetne terapije in hipnoterapevtka s 15-letnimi izkušnjami v šolstvu in svetovanju. V svoji privatni svetovalnici se usmerja na podporo najstnikom v stiskah, izvaja vzgojna svetovanja družinam, organizira tabore socialnih veščin in predava staršem in učiteljem. Svoje znanje in izkušnje uspešno pretvarja v praktične rešitve in uporabne napotke za vsak dom.
Fari Khabirpour
Fari Khabirpour is a registered doctoral psychologist and psychotherapist. He is an expert in child psychology with a focus on how children react to pressure, fear and threat, as well as how they perceive risk. Fari Khabirpour explores relationships within families and society and how families/children are affected by internal/external stressors. As a former director of CPOS, he has many years of experience with students, parents and teachers, and has analyzed the strengths and weaknesses of Luxembourg’s educational system. His focus is centered around children and adolescents who are lacking social maturity and emotional development, and exhibit behavioral problems, such as depression and suicidal thoughts. Fari Khabirpour is currently involved in suicide prevention research and has published extensively on the matter.

Bookings

Bookings are closed for this event.

Zadnje novice

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.