Actualités Slolux

L'association Slolux recrute des membres

Nous sommes heureux que toutes les formalités soient enfin derrière nous et que l'association puisse enfin inscrire de nouveaux membres. Ne tardez pas et rejoignez-nous. (…)

Dne 18.6.2015 je bilo na ustanovni skupščini v Luksemburgu ustanovljeno Slovensko društvo v Luksemburgu. Okvirni program društva in ideje za aktivnosti so se rojevali že pred skupščino. Od skupščine naprej pa smo aktivno delali na programu ter pripravah na njegovo realizacijo.

Poglobljen pogled na dogajanje v slovenski skupnosti v Luksemburgu pokaže, da je le-ta bolj aktivna, kot je videti na daleč. Veliko se dogaja, a informacije krožijo le v ožjih krogih – kot npr. razstava ge. Simone Šuc. Projekti in aktivnosti, ki so v teku, imajo zato le majhen doseg, a velik potencial in še večjo vrednost za našo skupnost. Obenem se pobudniki in organizatorji močno trudijo za uspeh, ki bi bil zagotovo lažje dosegljiv, če bi projekti stopili skupaj. In iz te pobude je bilo rojeno NAŠE, Slovensko društvu v Luksemburgu.

Namen društva je povezati slovensko skupnost v Luksemburgu, ohranjati narodno zavest in kulturo, pomagati vzgajati otroke slovenskih staršev v Slovence in Slovenke, ohranjati stike z domovino ter nastopati kot enoten glas Slovencev v Luksemburgu napram ostalim narodnim skupnostim, drugim slovenskim skupnostim, gospodarstvu in politiki v Sloveniji, ter medijem v Luksemburgu, Sloveniji in po svetu.

Povezani bomo lahko enotno iskali sredstva in sponzorje, lažje prepričali poslovne partnerje, imeli močnejši glas na razpisih, delili informacije med seboj in si pomagali.

Vabimo vse. Brez izjeme. Naš cilj je povezati vse Slovenke in Slovence, ki živimo v Luksemburgu. Če še ni v teku nič, kar bi vas zanimalo — predlagajte. Lahko celo pristopite in organizirate. »Small step for you might mean a giant leap for the community.«

Welcome New Members

Program se dopolnjuje dnevno. O njem boste obveščeni preko novic, v koledarju dogodkov ter na straneh v zavihku »Aktivnosti«. Trenutno je v teku veliko dogovarjanj z različnimi deležniki, informacije pa bodo na voljo takoj, ko bo mogoče.

Izkoristite našo spletno stran. Še več, pomagajte jo razviti. Ker smo se odločili, da začetna sredstva raje kot v spletno stran vložimo v prve projekte, je stran amaterska — a vseeno funkcionalna. Uporabljajte forume, novice, projektne strani, koledar dogodkov; marsikaj je še v delu (kot npr. portal malih oglasov). Predlagajte popravke in spremembe — potrudili se bomo po najboljših močeh. Želimo, da stran www.slolux.eu postane center informacij naše skupnosti. FB in LinkedIn namreč ne povezujeta vseh, ki tvorimo slovensko skupnost v Luksemburgu.

Pridružite se nam. Skupnost oblikujemo aktivni, zato ni dvoma, da bo naša skupnost odraz naših aktivnosti. Si želite več športa? Kulture? Družabnih srečanj? Bi radi srečanja organizirana bolj profesionalno? Morda veste kaj, kar ne vemo, pa bi morali? Dobro pišete novice ali prispevke? Bi radi stran prevedli v tuji jezik? Pristopite in sooblikujte. »The best way to predict the future is to create it!« (Abraham Lincoln)

Na koncu še vabilo projektom. Če organizirate aktivnost, ki kakorkoli zadeva tudi slovensko skupnost v Luksemburgu, stopite pod okrilje društva. Ponudimo vam lahko organizacijsko strukturo (uradno entiteto, transakcijski račun, možnost rezervacij prostorov preko organizacije, ipd). Skupaj se bomo prijavili na razpise, za projekt lahko določen del sredstev dobite tudi iz društvenega budgeta. Izkoristite obstoječe dogovore s poslovnimi partnerji in znižajte stroške projekta. Izkoristite skupnost in povečajte vidljivost vašega projekta. Odločitev je seveda vaša.

Ne odlašajte – včlanite se v društvo. In povabite še druge. Četudi v tem trenutku v programu še ne vidite ničesar zase, lahko računate na nas. Za vpis sledite ce lien.

Dernières nouvelles

Laisser un commentaire

Événements et rassemblements pour les supporters de la Slovénie au Luxembourg.

Inscrivez-vous à notre newsletter.