Slolux novice

Nataša Konc Lorenzutti: Tronci ali Kaj pisateljica dela? (dogodek za otroke in družine)

Nataša Konc Lorenzutti, gledališka igralka in pisateljica

Tronci ali Kaj pisateljica dela?

Premišljuje, opazuje,
plete, kvačka, zapisuje,
šiva hlače, kuha štruklje,
krpa vse, kar je na luknje.

Kaj še poleg tega dela?

Brska za prebliski v glavi,
v vetru, na podstrešju, v travi,
trga bilke, zbira cvetje,
meša zimo in poletje.

Kako pisateljica najde in izbere preblisk, iz katerega nastane zgodba, ki se preseli v knjigo, vam bo razgrnila skozi pripoved z naslovom Tronci, ki je v knjižni obliki izšla v letu 2021 pri založbi Mladinska knjiga. Kaj se skriva za naslovom, boste izvedeli na tem dogodku za otroke in njihove družine.

Zato vsi lepo vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 22. 3. 2023, ob 17h30 v klubu Altrimenti na dogodku, ki ga bo izvedla avtorica sama. Dogodek je brezplačen.


V izogib prenapolnjeni dvorani vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo potrdite na tem obrazcu.


O avtorici

Nataša Konc Lorenzutti, rojena leta 1970, je diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, na oddelku za dramsko igro in umetniško besedo. Leta 2010 je končala tudi univerzitetni magistrski študij umetniške besede pri prof. Alešu Valiču. Pet let je bila kot igralka angažirana v dveh slovenskih poklicnih gledališčih, od leta 1999 pa se posveča leposlovju. Doslej je izdala devetnajst knjižnih del za otroke in mladino ter pet za odrasle. Bila je nominirana za nagrade izvirna slovenska slikanica, modra ptica, sedemkrat za nagrado desetnica in štirikrat za nagrado večernica, prejela je priznanje zlata hruška in nagrado svetlobnica ter se uvrstila na častno listo mednarodne organizacije za mladinsko književnost IBBY.

Poleg svobodnega poklica je štirinajst let opravljala delo profesorice gledaliških predmetov na umetniškem oddelku Gimnazije Nova Gorica. Zdaj zopet deluje v svobodnem poklicu kot pisateljica in scenaristka.


Organizacijo dogodka koordinira Emil Kos.

Zadnje novice

Pustite komentar

Dogodki in druženja za simpatizerje Slovenije v Luksemburgu.

Prijavite se na naš newsletter.