Slolux news

1,000 of the best in the world

Božič je za nami, čaka pa nas še prehod v novo leto. Vmes pa je nekaj časa, ki ga lahko izkoristimo za druženje. Druženje lahko izkoristimo za prijatelje, ki jih ne vidimo pogosto, za navezavo novih stikov ali pa samo zase.

V kolikor ste v Sloveniji ter ste dedke in babice razveselili s pozornostjo vaših otrok, pa še en predlog. Naj se stari starši in vnučki družijo sami, starši pa zavijte za dve, tri urice kam po svoje. Morda h komu izmed najboljših?

Pred kratkim je La Liste objavil seznam 1000 najboljših restavracij na svetu za leto 2018. V Luksemburgu so se pohvalili, da je 5 restavracij iz te liste pri njih. Vendar v Sloveniji se ne zaostaja saj je na seznamu tudi 5 restavracij iz naše matične države.

Slovenske restavracije na tem seznamu so:

  • Mak, Maribor 90,75
  • Cubo, Ljubljana 82,50
  • Dam, Nova Gorica 82,50
  • »Jb«- Janez Bratovž, Ljubljana 82,25
  • Hiša Franko, Kobarid 81,25

Zanimivost na tem seznamu je, da v Hiši Franko dela Ana Roš, najboljša svetovna kuharica leta 2017.

Seznam teh restavracij La Liste pripravlja od leta 2015 in ga objavi na svoji spletni strani. Seznam pripravijo s pomočjo algoritma, ki je zasnovan na stotinah priročnikov in na milijone spletnih pregledov, vključno z Michelinovim vodičem, Gault & Millau in Trip Advisor. Kot razlagajo na svoji spletni strani, da se vsak pregled pretvori v standardno oceno, ki se giblje od 0 (najmanjše) do 100 (največje), v skladu s tabelami pretvorbe.

Še naprej lepe praznike!

Last news

Leave a Comment

Events and gatherings for supporters of Slovenia in Luxembourg.

Sign up for our newsletter.