Slolux news

NOVO: Info točka za vračanje v Slovenijo na Uradu Vlade RS za Slovence po svetu

Obvestilo Urada za Slovence po svetu!

Drage Slovenke in Slovenci v zamejstvu in po svetu!

Zadnje obdobje smo na uradu kar nekaj časa in truda namenili ukrepom z namenom lajšanja vračanja v matično Slovenijo. Zavedamo se, da se vsak rojak, ki se odloči za selitev pa tudi sodelovanje z matico, sooča s številnimi vprašanji in izzivi. Zato vas z veseljem obveščamo, da bo v okviru Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu 20. maja 2024 zaživela Info točka za vračanje v Republiko Slovenijo, kjer boste na enem mestu dobili koristne informacije in usmeritve, s katerimi bo urejanje dokumentacije in posledično selitev in sodelovanje enostavnejše. Informacijska točka bo nudila individualno svetovanje ter celovito pomoč Slovencem zunaj meja Republike Slovenije, ter njihovim potomcem, glede sodelovanja, vračanja in priseljevanja v matično domovino. Prav tako pa vam bomo pomagali pri iskanju kontaktov na drugih institucijah.

Za informacije bo naša sodelavka Barbara Palčec na voljo v času uradnih ur prek telefona, lahko pa nam pišete prek elektronske pošte. Če bi se želeli osebno oglasiti na uradu, vas prosimo, da se predhodno najavite.

Spodaj vam pošiljamo kontakte in uradne ure.

Elektronski naslov: dobrodosli.uszs@gov.si

Telefonska številka: + 386 1 230 80 20

Uradne ure Info točke (od 20. maja 2024):

  • vsak ponedeljek od 15.00 do 17.00 (po slovenskem času)
  • vsaka sreda od 7.00 do 9.00 (po slovenskem času)

Prijazno vas prosimo, da informacijo delite po svojih kanalih obveščanja in o novosti obvestite svoje članice in člane, še posebej tiste, ki bi potrebovali tovrstno pomoč.

Friendly greeting,

Public relations

REPUBLIC OF SLOVENIA
URAD VLADE RS ZA SLOVENCE V ZAMEJSTVU IN PO SVETU

Last news

Leave a Comment

Events and gatherings for supporters of Slovenia in Luxembourg.

Sign up for our newsletter.