Slolux news

Povabilo k vpisu v register volilcev

Dear Slovenian men and women!

Na dan 8. oktobra 2016 je bilo v Luksemburgu registriranih 274 Slovenk in Slovencev, ki tu živijo že več kot 5 let in so upravičeni do glasovanja na lokalnih volitvah, ki bodo 8. oktobra 2017, v register volivcev pa je bilo vpisanih zgolj 6.

Kampanjo, v kateri vam bomo predstavili razloge za to, da se volitev udeležite, v društvu še pripravljamo, vseeno pa vas že sedaj vabimo, da se vpišete v register. Če že veste, da se boste volitev udeležili (na dan volitev morate biti stari 18 let in živeti v Luksemburgu vsaj 5 let), se lahko vpišete v register tako, da greste z osebnim dokumentom na upravno enoto in izpolnite dva kratka obrazca. Da bi olajšali vpis vsem, ki v času uradnih ur navadno delate, pa bo Bierger Center pred 13. 7. 2017, ko je rok za vpis v register, odprt tudi ob dveh sobotah — prvič v soboto, 13. 5. 2017 in drugič v soboto, 1. 7. 2017, obakrat od 9:00 do 14:00.

Čeravno ste se po luksemburški zakonodaji obvezni udeležiti volitev, če ste v registru, pa:

  • lahko volite po pošti in
  • se kadarkoli odjavite iz registra.

Zadnja kazen za neudeležbo na volitvah naj bi bila izdana leta 1964 (resource).

Lepo torej vabljeni, da se odločite in s svojih glasom sooblikujete lokalno politiko Luksemburga za naslednjih 6 let.

Za Slolux:
Emil Kos
Multiplicateur diplomé

Last news

Weaving workshop - March 16

Hello, on Saturday, March 16, a weaving workshop for children will take place in the Slovenian language at the Subtile gallery (21A Avenue Gaston Diderich, L-1420 Luxembourg). Guided her

Read more ➝

Leave a Comment

Events and gatherings for supporters of Slovenia in Luxembourg.

Sign up for our newsletter.