Slolux news

Predsednik Vlade Republike Slovenije obiskal Luksemburg

V okviru posvetov o prihodnosti EU se je 29. 8. 2016 na uradnem obisku v Luksemburgu mudil predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar. Ob njegovem obisku se je vabilu odzval tudi predsednik društva Slovencev v Luksemburgu Emil Kos ter se predsedniku vlade pridružil pri ogledu samostana Neumünster.

Kos je dr. Cerarju predstavil društvo, njegove dejavnosti, vizijo in načrte za prihodnost. Predstavil mu je tudi vse bolj povezano skupnost Slovenk in Slovencev, živečih v Luksemburgu, njihovo življenje in dejavnosti.

Vedno več jih je, ki z veseljem sodelujejo pri aktivnostih društva ter zastopanju domovine v tujini, zaradi česar je dr. Cerar društvu obljubil podporo pri nadaljnjih projektih povezovanja Slovenije in Luksemburga. V društvu Slolux smo tega še posebej veseli, saj smo vsa izseljenska društva še kako odvisna od pomoči iz domovine.

e-m

Last news

Weaving workshop - March 16

Hello, on Saturday, March 16, a weaving workshop for children will take place in the Slovenian language at the Subtile gallery (21A Avenue Gaston Diderich, L-1420 Luxembourg). Guided her

Read more ➝

Leave a Comment

Events and gatherings for supporters of Slovenia in Luxembourg.

Sign up for our newsletter.