Slolux news

The "Cusine du monde" event is looking for 1 or 2 Slovenian chefs

»Cuisine du Monde« je projekt, na katerem dva amaterska kuharja predstavita določeno jed iz svoje države. Eden prevzame pripravo glavne jedi, drugi ali druga dva pa predjed in sladico — oboje nekaj tipičnega oz. tradicionalnega. Pomembno je, da se od kuharja ne pričakuje, da bo sam pripravil hrano za 30–40 oseb (toliko jih po navadi pride), temveč gre bolj za predstavitev recepta, nato pa mu pri pripravi pomagajo gostje. Ti si namreč že ob prihodu (ob vpisu na seznam obiskovalcev) izberejo zadolžitev, ki jo bodo opravljali tisti večer (pomoč kuharju, lupljenje zelenjave, pomivanje posode, priprava mize …). Tako vsak kuhar dobi ekipo cca. 7 pomočnikov, ki pomagajo pri pripravi jedi za celotno skupino. Na koncu seveda vse jedi pojedo skupaj.

Namen večera ni samo v predstavitvi hrane, temveč tudi v predstavitvi same države, iz katere sta kuharja.Ta lahko nato pripravi kratko predstavitev države, morda primerjava med Luksemburgom in to državo itd.

V društvu Slolux smo dobili povabilo, da na dogodku, ki bo 3. decembra od 18:00 ure dalje v Schiffangeu, Tajski ob boku predstavimo Slovenijo in slovensko kulinariko.

STE ZA IZZIV? Znate pripraviti tradicionalno slovensko predjed ali sladico? Bi bili radi za en večer masterchef? Ali pa bi se večera udeležili kot oseba, ki bo predstavila Slovenijo?

Javite se na cuisine@slolux.eu. Pridite in pokažimo Luksemburgu, kaj premore Slovenija.

Nekaj utrinkov s preteklih dogodkov si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Prijave gostov na dogodek zbira Maison des associtaons.

Last news

Leave a Comment

Events and gatherings for supporters of Slovenia in Luxembourg.

Sign up for our newsletter.