Slolux events

Bralna urica za otroke s Pižamo

Date/Time
Date(s) - 31/01/2018
18:00 - 19:00

0

Location
Culturando

Categories


 

Boštjan Gorenc – Pižama prihaja v Luksemburg in nebo samo nastopal za nas odrasle, ampak bo imel za naše otroke pravljično urico.

Res, da ga poznamo večinoma kot stand up komika, igralca in raperja, vendar ustvarja tudi v literaturi. Pomemben del tega zavzema otroška oziroma mladinska literatura. Razen tega, da je v letih 2007 in 2008 pri založbi Mladinska knjiga delal kot urednik za mladinsko leposlovje in je soustvarjalec stripa v mladinski reviji Pil, se je profiliral kot prevajalec otroške in fantazijske literature. Med drugim je prevedel priljubljeni otroški seriji knjig o Kapitanu Gatniku in Gospodu Gnilcu, ki jih naši nadobudneži že ali pa še bodo brali.

Odrasli bralci pa poznajo Boštjana Gorenca – Pižamo v glavnem kot prevajalca sodobne fantazijske serije Pesem ledu in ognja ter komično apokaliptičnega romana Dobra znamenja, ki mu je prislužil uvrstitev na Častno listo IBBY, Mednarodne zveze za mladinsko književnost.

K njegovemu literarnemu ustvarjanju za otroke pa se seveda zelo poda, da je tudi sam očka in ima zato zanesljivo izdaten trening kako pritegniti otrokovo pozornost. Našega malčka mu bomo lahko prepustili in vam ni potrebno ostati na bralni urici.

Boštjan bo prebral nekaj lastnih pravljic, ki so nastale v okviru projekta Lahkonočnice, iz malhe pa bo potegnil tudi kakšno ljudsko pripoved, ki jo je zašpilil po svoje.

Dogodek bo 31 januarja 2018 ob 17:30 uri, kraj pa še vam sporočimo preko Slolux spletne in FB strani.

Urico sofinancira Bralna značka, zato je cena za otroke članov samo 7 EUR, za odrasle pa je zastonj. Nečlani plačajo 10 EUR za svojega otroka. Dogodek je primeren za starostno skupino od 5 do 10 let.


FAQ

 1. In which cases can I request a refund?
   Unfortunately, it is not possible to refund the purchase price of an already paid ticket. Please understand.
 2. Why such a price difference between member and non-member tickets?
   The organization of such an event is a big deal not only from a personnel (time) point of view, but also and above all from a financial point of view. Membership fees provide us with the financial support we need to be able to organize such an event. In practice, therefore, you enable members to organize such events - and you are suitably rewarded for this.
 3. Is there a minimum number of participants required to run the event?
   No. Thanks to membership fees and donations from various sources, the event can be held even in the case of poor attendance.
 4. How can I pay?
   You can pay for tickets by PayPal or bank card. If you have neither a bank card nor a PayPal account, or if you have problems with payment, please contact Emil.
 5. The price of tickets is quite high...
   Do not forget that we organize events abroad - in addition to the costs of renting the hall and the performance, there are usually also the costs of transportation, accommodation, per diems, etc. Please also note that we have a very small target audience (a total of 694 Slovenians were registered in Luxembourg on January 1, 2017).

Bookings

Bookings are closed for this event.

Last news

Weaving workshop - March 16

Hello, on Saturday, March 16, a weaving workshop for children will take place in the Slovenian language at the Subtile gallery (21A Avenue Gaston Diderich, L-1420 Luxembourg). Guided her

Read more ➝

Events and gatherings for supporters of Slovenia in Luxembourg.

Sign up for our newsletter.